Bakkerij 't Kraayennest

Ronnie Arntz is de eerste medewerker die via WerkBedrijf bij ’t Kraayennest aan de slag ging. Inmiddels werken er vier kandidaten vanuit verschillende doelgroepen: Participatiewet, Wajong en Wsw.

Mooie combi
Waarom een mooie combi? Directeur Harry van Kraaij: “WerkBedrijf geeft ons advies en neemt ons werk uit handen door het zoeken en werven van goede mensen. Wij geven de kandidaten werk.” Consulent Anja Tijssen zorgt ervoor dat de plaatsingen goed verlopen: “Ik probeer altijd kandidaten aan te dragen die echt bij ’t Kraayennest passen.”

Stabiel personeel
Het gaat goed met ‘t Kraayennest. Harry: “We zien continuïteit in de organisatie, de productie blijft draaien. Daarom zijn we op zoek naar goede mensen, die bij ons blijven werken. Ik merk dat medewerkers via een uitzendbureau zo weer weg kunnen zijn. Met de medewerkers van WerkBedrijf is dat anders. Die blijven hier langer werken. Dat is prettig, want dan kun je in de mensen investeren Het maakt mij ook niet uit waar iemand vandaan komt. Het gaat er om dat de persoon past bij ons bedrijf!”

Betrokken ‘ovenist’
Ronnie is erg tevreden met zijn baan: “Brood bakken vind ik het leukste om te doen. De bakstraat is echt mijn afdeling, ze noemen me ook wel ovenist.” Ronnie is betrokken. Hij is altijd aanwezig, ook in de drukke dagen voor kerst. Harry hoopt dat Ronnie nog lang bij ’t Kraayennest blijft: “Je moet nog wel tot je 67e hè!", zegt Harry met een knipoog.

Familie
Bakkerij ’t Kraayennest is een echt familiebedrijf. Harry: “We doen dit met z’n allen. Iedereen die hier werkt hoort bij de familie. Dat is onze filosofie. Daarom werken we ook samen met WerkBedrijf. We hebben een sociale verantwoordelijkheid en we willen ook wat voor mensen betekenen. Door mensen werk te bieden draag je daar aan bij. Er heerst hier een wij-gevoel, iedereen is van waarde.”

80 jaar
’t Kraayennest bestaat dit jaar 80 jaar. Het heeft een nieuwe huisstijl ontwikkeld, waar je het familiegevoel in terug ziet. Medewerker Ronnie staat op de broodverpakkingen, vrachtwagens en gebaksdozen: “In het begin vond ik het wel raar om mezelf terug te zien, maar het is ook heel erg leuk!”

Bakkerij 't Kraayennest