Judith Claassens, manager team statushouders: 'Kansen voor iedereen'


Kansen creëren voor werkzoekenden én ondernemers, dat is wat we elke dag doen bij WerkBedrijf. We kijken naar kansen in de markt én naar de mogelijkheden om werkzoekenden te laten groeien op de arbeidsmarkt. Dit doen we voor onze SW-medewerkers, voor kandidaten met een indicatie banenafspraak en voor werkzoekenden met een Participatiewet-uitkering.

Zelf ben ik dagelijks met mijn team bezig om kansen te creëren voor statushouders. Dat zijn vluchtelingen met een verblijfsvergunning, die dus mogen werken in Nederland. Zij hebben alles achter moeten laten in hun eigen land en staan te popelen om hier een nieuw bestaan op te bouwen. Werk is daar een belangrijk onderdeel van.

Sinds 2017 heeft WerkBedrijf een speciaal team dat werkt aan kansen voor statushouders. Na de verplichte inburgering kan een deel meteen aan het werk, maar soms is de stap naar een ‘gewone’ baan dan nog te groot. Daarom zoeken wij vaak eerst een passende leerwerkplek, waar statushouders werken en leren combineren. Zo volgen ze een opleiding én oefenen ze in een werksituatie verder met de Nederlandse taal. Wilt u ook een leerwerktraject bieden voor werkzoekenden uit deze groep? Kom dan op 19 september naar de Maaksessie werken en leren. Heeft u op dit moment al een werkplek voor een statushouder? Dan horen wij dit natuurlijk graag van u!

De afgelopen twee jaar hebben we 352 betaalde banen voor statushouders gevonden. Een mooi resultaat, waar we trots op zijn. Dit laat zien dat denken in kansen en mogelijkheden loont.

Judith Claassens
Manager team statushouders

Judith Claassens, manager team statushouders: 'Kansen voor iedereen'
Judith  Claassens
Kansen creëren voor statushouders? Neem contact op met
Judith Claassens