‘Mooi dat Hoppenbrouwers in me wil investeren’

Om medische redenen raakte de 44-jarige Macco zijn rijbewijs kwijt. Net voordat hij als servicemonteur zou starten bij Hoppenbrouwers Techniek in Nijmegen. Macco dacht dat hij die baan wel kon vergetenMaar vestigingsleider Rick Schraven bedacht met zijn collega’s dé oplossing: een elektrische bakfiets. Zo kan Macco zelfstandig naar klussen toe met al zijn gereedschap. 

Mooie techniek
Techniek is de rode draad in de carrière van Macco. “Techniek vind ik zo mooi, omdat het een combinatie is van met mijn handen en met mijn hoofd werken. Ik doe nu vooral onderhoud aan cv-ketels, het werk waarvoor ik ooit ben opgeleid.” Macco kreeg al jong een Wsw-indicatie. “Daar baal ik wel eens van. Ik wil gewoon normaal zijn. Maar het biedt me ook zekerheid, dat is ook veel waard.” 

Mobiel zonder rijbewijs
“Dat ik mijn rijbewijs kwijt raakte was echt ellendig. Zeker omdat ik net zou beginnen bij Hoppenbrouwers. Mooi dat ze in me wilden investeren! Zo kan ik nu met mijn bakfiets zelfstandig naar klussen gaan.” Rick vertelt: “Wij hebben altijd oog voor de mens achter de medewerker. Voor Macco was het rot dat hij zijn rijbewijs kwijt raakte. We geloven in zijn capaciteiten, dus zochten we naar een oplossing. Die is uit nood geboren, maar we zien nu de vele voordelen. Macco is vaak sneller op zijn bestemming dan met de auto lukt, heeft geen parkeerproblemen én het is duurzaam.” 

Inclusief is normaal
Macco werkt dus met een Wsw-indicatie. “Voor ons de normaalste zaak van de wereld”, aldus Rick. “We zijn van oorsprong een Brabants familiebedrijf. Die warmte en het rekening houden met elkaar zitten nog steeds in onze bedrijfsvoering. Wij vinden het juist mooi om in het bedrijf een doorsnede van de samenleving terug te zien.”   

‘Mooi dat Hoppenbrouwers in me wil investeren’

Dit artikel komt uit het WerkBedrijf magazine Meer dan werk.
Meer lezen? Klik danhier