Nieuw leerwerktraject Talent in de Energie van start


Tien gemotiveerde kandidaten, die een switch willen maken naar de installatietechniek, zijn op 7 februari 2023 gestart met een opleiding installatietechniek. Ze volgen deze versnelde 1-jarige BBL-opleiding op mbo niveau 2 tijdens het leerwerktraject Talent in de Energie. Naast de opleiding werken de toekomstige installatiemonteurs in een leerbaan bij technische werkgevers in het Rijk van Nijmegen. Het leerwerktraject draagt bij aan de aanpak van de oplopende personeelstekorten in de technische sector.

De tien zij-instromers die dinsdag weer voor het eerst in het leslokaal zaten, hebben een uitgebreid selectietraject doorlopen. Aanleg voor het vak en motivatie zijn de belangrijkste eisen om met de opleiding te mogen starten. Jan-Willem Brandt, adviseur Leerwerkloket “Het is een heel diverse groep: van jong tot oud en de eerdere werkervaring varieert van stratenmaker tot horeca.”

Naast de opleiding en leerbaan volgt de groep een bootcamp verzorgd door de brancheopleider IW. Hier leren de deelnemers basisvaardigheden die ze direct bij de start in hun leerbaan kunnen gebruiken. Zo zijn ze al op bepaalde taken inzetbaar bij de werkgever.

Anita Friebel, commercieel manager WerkBedrijf: “Het is een pittig traject, daarom bieden we extra begeleiding als dat nodig is. We hebben alle vertrouwen in deze groep en hopen dat we in 2024 aan alle tien het diploma kunnen overhandigen. Voor de deelnemers een mooie stap in hun loopbaan, voor de branche nieuw talent dat op de arbeidsmarkt komt.”

Talent in de Energie is een initiatief van Leerwerkloket Rijk van Nijmegen, UWV, WerkBedrijf Rijk van Nijmegen, IW Nederland en ROC Nijmegen.

Nieuw leerwerktraject Talent in de Energie van start
Jouke  Scherpenhuyzen

Meer weten over Talent in de Energie? Neem contact op met

Jouke Scherpenhuyzen