Op zoek naar talent in de energie?

Maandag 25 september 2023


Zoekt u een monteur installatietechniek? Wilt u nieuw talent aan uw bedrijf binden? En heeft u een opleidingsplaats beschikbaar voor een zij-instromer die de overstap wil maken naar de functie van monteur installatietechniek? Stel dan een leerbaan beschikbaar voor het eenjarige leerwerktraject Talent in de Energie.

Leerwerktraject in uw bedrijf
De kandidaat start per 1 februari 2024 in een bbl-leerbaan in uw bedrijf. Dat is voor minimaal 24 uur per week, voor de duur van één jaar. De Technische (ROC Nijmegen en IW Nederland) leidt in deze periode de kandidaat versneld op tot ‘Monteur werktuigkundige installaties mbo niveau 2’. Vanzelfsprekend krijgt de kandidaat tijdens het leerwerktraject begeleiding.

In het voorschakeltraject leren de kandidaten, door IW-trainingen, de belangrijkste basisvaardigheden voor de start binnen uw bedrijf. Via keuzedelen, bijvoorbeeld richting elektro- of koeltechniek, en aanvullend praktijkonderwijs is verbreding en vraaggerichte scholing mogelijk. Alles is zoveel mogelijk gericht op de werkzaamheden die de kandidaat bij u uitvoert in de praktijk.

De opleidingskosten worden, afhankelijk van de situatie van de zij-instromer, vergoed door UWV of WerkBedrijf Rijk van Nijmegen. Bij goede afronding van het leerwerktraject ontvangt de kandidaat het diploma ‘Monteur werktuigkundige installaties mbo niveau 2’. En heeft uw branche er een gekwalificeerd vakgenoot bij.

Wilt u meer weten?
Heeft u interesse in dit traject en wilt u de mogelijkheden bespreken? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met:

Anita Friebel
a.friebel@wbrn.nl
06-501 255 59

Het leerwerktraject Talent in de Energie is een initiatief van:
De Technische (ROC Nijmegen en IW), WerkBedrijf Rijk van Nijmegen, UWV, WerkgeversServicepunt en Leerwerkloket Rijk van Nijmegen.

Op zoek naar talent in de energie?